26 Mart 2009

Facebok bitti...

Facebook Bitti Yaşasın Twitter

Milliyet'deki haber başlığı böyle... Aşağıda da haberi okuyabilirsiniz.
Dünkü gazetelerde Twitter’ın adı geçen haberleri gördünüz mü? Jennifer Aniston, John Mayer’den ayrılmış. Nedeni John Mayer’in kendisini çok ihmal edip bütün zamanını Twitter ile geçirmesiymiş.
Peki ama bu Hollywood yıldızlarının hayatını karıştıran yakında bizim de hayatımızı karıştırmaya başlayacak olan Twitter ne?
Obama da kullanıyorTwitter aslında bir mikro blog. Anında kısa mesajlar yollamanızı ve almanızı sağlıyor. 140 vuruşluk mesajlarla ne yaptığınızı eşe dosta anlatıyorsunuz. Hem cep telefonundan hem de bilgisayardan mesajlar yollayabiliyorsunuz. iPhone ve Blackberry için özel programı da var. Ama sadece SMS ile de Twitter’ı kullanabiliyorsunuz. Zaten Amerikalılar internetin SMS’i diyorlar Twitter için.
Twitter’ın diğer sosyalleşme sitelerinden en büyük farkı mesajlaşmak için internet sitesine girmeniz gerekmiyor. Barack Obama seçimlerde Twitter ile sürekli mesaj verdi. İsrail Dışişleri Bakanlığı aralık ayında Twitter üzerinden bir basın toplantısı bile yaptı. Soruları Twitter üzerinden alıp cevapladı. Twitter’da şirketler yeni ürünlerini lanse ediyor, kampanyalarını tanıtıyor. Ünlüler hayranlarıyla haberleşiyor.
Bir de acil durumlarda Twitter imdada yetişiyor. Örneğin Mısır’da devlete karşı yapılan bir protestonun fotoğrafını çektiği için tutuklanan Amerikalı bir öğrenci Twitter sayesinde kurtulmuş. Nasıl mı? Tutuklandım diye arkadaşlarına mesaj geçiyor, arkadaşları da üniversiteyi ve Amerikan Konsolosluğu’nu arayarak çocuğu kurtarıyor. US Airways’in Hudson Nehri’ne düşen uçağının da ilk görüntüleri Twitter kullanan bir yolcu sayesinde basından önce kamuoyuna ulaşıyor.
Evet Twitter zaman zaman faydalı, ama gereksiz birçok mesajın da geleceğini unutmamak lazım. Gerçi istediğiniz zaman onu da cep telefonunuzu kapattığınız gibi kapatabiliyorsunuz. Mesaj almak istemediğinizde aradığınız kişiye ulaşılamıyor durumu oluyor.
Şimdi dünya facebook’tan sonra en büyük sosyalleşme yeniliği olan Twitter’ı konuşuyor. Biz biraz geriden geliyoruz. Ama çok yakında açığı kapatırız!

Kaynak:Milliyet

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen görüşlerinizi paylaşın...