27 Mart 2009

Küçük bir kuş patronunuza berbat biri olduğunu söylerse

HLG_Twitter_Fired Sanal dünyada dürüstlüğe inanan bir kişiyim, WoW oynarken,facebook’da gezinirken,Twitter’da tweet yazarken dürüst olmaya çalışıyorum. Ancak,internetde yazdığınız herhangi bir şeyin bulunabileceğini aklınızdan çıkarmamanız gerkiyor.Siz istediğiniz kadar gizlilik ayarı yapsanız da sadece aileniz, arkadaşlarınız, iş arkadaşlarınız ve patronlarınızın karşısında söyleyebileceklerinizi internet ortamında paylaşmaya gayret edin. Çünkü, siz internet kullanabiliyorsanız, patronunuz da kullanabiliyor.

Şimdi gelelim oldukça komik Twitter hikayemize

Cisco tarafından iş teklifi yapılan biri (theconnor) şu tweeti yolluyor:

“Cisco just offered me a job! Now I have to weigh the utility of a fatty paycheck against the daily commute to San Jose and hating the work”(Cisco az önce bana iş teklifi yaptı! Şimdi San Jose'de hergün nefret ettiğim bir işe gitmek ve dolgun bir ücret arasında ikilemdeyim)

(ne yazık ki ,@theconnor adlı kullanıcı güncellemelerini artık kısıtlamış durumda, iş işten geçtikten sonra)

Bir kaç saat içinde kullanıcımız Cisco avukatı olan Tim Levad’dan bir cevap alıyor:

‘”Who is the hiring manager. I’m sure they would love to know that you will hate the work. We here at Cisco are versed in the web.’” (insan kaynakları müdürü kim. Eminim işten nefret ettiğini öğrendiğine bayılacaktır. Cisco'da webi oldukça iyi takip ederiz”)

Orijinal mesajlar twitter sayfalarından silinmiş durumda. Ama bu hikaye bize “her söylediğin doğru olsun ama her doğruyu her yerde söyleme” sözünü kulağımıza küpe yapmaya yetiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen görüşlerinizi paylaşın...