25 Mayıs 2009

Twitter’da Fotoğraf paylaşmak

Ne yazık ki 140 karakterlik gönderilerinizde Twitter’ın fotoğraf yüklemek için bir eklentisi yok bu yüzden gönderilerimize biraz renk katmak için yardım almamız gerekiyor. Bu işte bize yardımcı olabilecek bir sürü servis var ama bunlardan en iyi altısını sıraladım.

yfrog

  • Yfrog. Imageshack tasarımcılarının ürünü olan bu site oldukça basit, sade bir tasarıma sahip. Üstelik Türkçe.
  • Twitpic . Twitpic, Twitter’da en büyük ve en popüler fotoğraf paylaşım servisi. Eğer Twitter hesabınız varsa Twitpic hesabınızda var demektir. Yapmanız gereken tek şey Twitter kullanıcı adınız ve şifrenizle Twitpic sitesinde oturum açmanız.
  • TweetPhoto. Twitpic ile rekabet halinde olan bu servis, Twitpic ’den farklı olarak size istatiksel veriler, favoriye ekleme, Facebook’da paylaşma ve etiketlendirme imkanı sunuyor. Twitter hesabınızla kolayca giriş yapabiliyorsunuz.
  • Pikchur. Pikchur, size Twitter, Facebook, Friendfeed gibi bir çok sitede otomatik olarak fotoğraf paylaşmanıza imkan veriyor. Üstelik siteye üye olmanıza gerek yok. Oturum açma sayfasında, üye olduğunuz servislerden birini seçerek rahatlıkla giriş yapabiliyorsunuz.
  • Twitgoo. Twitter sayfa tasarımına benzer bir tasarımla karşımıza çıkan Twitgoo kullanıcılarına “ What are you lookin’ at?” (neye bakıyorsunuz?) sorusunu soruyor. Ayrıca, bir çok uygulama(application) kullanmanıza imkan sağlıyor.
  • Posterous. Üyelik gerektirmeyen bu site, Posterous’a e-posta olarak gönderdiğiniz fotoğraf, mp3, video ve dosyaları otomatik olarak Twitter ve facebook’da yayınlıyor, ayrıca Posterous blog sayfanızda da yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen görüşlerinizi paylaşın...