27 Mayıs 2009

Twitter’da video paylaşmanın 5 yolu

Daha önceki yazımda Twitter’da nasıl fotoğraf paylaşacağınızız anlatmıştım şimdi de siteye video göndermek için kullanabileceğimiz beş farklı servisten bahsedeceğim

twidio

Twitvid, video göndermede Twitpic sitesinin fotoğraf paylaşımında sağladığı başarıyı yakalamış bir site. Bilgisayarınızda yer alan ve hatta web kameranızdan elde ettiğiniz görüntüleri Twitter’a göndermenizi sağlıyor.

Kullanımı oldukça basit : Twitter kullanıcı adınızla siteye giriş yapıyorsunuz, bilgisayarınızda yüklü ( en fazla 1 GB veya 20 dakikalık) dosyanızı seçiyorsunuz, 117 veya daha az karakter kullanarak istediklerinizi yazıyorsunuz ve “tweet” düğmesine tıklıyorsunuz. Yapmanız gereken bu kadar.

Twitvid, Twitter’da yer alan belirli bir videoya yapılan tüm “tweet”leri gösteriyor. Ayrıca, bir videoya “retweet” yapabilir, videoyu paylaşabilirsiniz.

Twiddeo, kötü bir tasarıma sahip, ama Twitter’da video paylaşımı için iyi bir seçenek. “Log in” diyerek, Twitter hesabınızla sitede oturum açıp  bilgisayarınızdan video yükleyebilir “webcam” linkini tıklayarak web kameranız ile çektiğiniz görüntüleri paylaşabilirsiniz.

Diğer kullanıcıların gönderdiği tüm videolara yorum yazabilir, herhangi bir sayfaya gömebilirsiniz.(embed)

Firefox kullanıyor ve Greasemonkey eklentiniz varsa, Greasemonkey scripti ile, Twitter ana sayfanızda Twiddeo videolarını seyredebilirsiniz.

Twitter’da, fotoğraf, video ve dosya paylaşımını bünyesinde toplayan bir site Twitc. Sadece bilgisayarınızdan video yüklemek yerine, URL’lerden video transfer etmenize de imkan sağlıyor.

Herhangi bir içeriği yüklemeden önce Twitc sizden bir albüm oluşturmanızı istiyor. Böylece karışıklıktan kurtarıyor sizi.

Üstelik, video veya dosya yollamadan Twitter’da durumunuzu güncellemenizi, arama yapmanızı, yorum yazmanızı v.s. de sağlıyor.

Twitlens’ de hem video hem de fotoğraf yükleme imkanı veren çok amaçlı bir site. Aynı anda birden fazla yükleme, 50 MB a kadar video yükleme, yorum yazma ve hatta anonim yükleme yapmaya izin veriyor.

Üstelik, Twitter OAuth desteğiyle güvenli oturum açma imkanı sağlıyor. Ayrıca, fotoğraflarda ve videolarda kişileri etiketlendirmek çok kolay. Etiketlendirdiğiniz kişilere sizden bir mesaj gönderildiği için akıllıca kullanılmalı:)

Youtube’daki videoları paylaşmak amacıyla kurulan site, daha sonra MAC OSX için web kameradan video oluşturmak ve Twitter’da paylaşmak için bir masaüstü uygulaması da oluşturdu.

Tweetube, şu anda  internetten veya e-posta ile çoklu  fotoğraf yüklemelerini destekliyor.

En son güncellemelere rağmen, Twitter’da video paylaşmanın tek yolu Youtube URL ve  25 saniyelik web kamera kayıtları.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen görüşlerinizi paylaşın...